Intern information og nyheder

Hvordan skubbes en skæv kønsbalancen i den rigtige retning? Fire eksperter giver gode ideer i den nye sæson af #DiversityAU podcast.

13.07.2021 |

Podcast: Lyt til inspiration og viden om ligestilling i akademia

Færre kvinder end mænd finder hele vejen op til de øverste lag i forskningshierarkiet, og det betyder, at vi taber forskningstalent. Hvad skal der til for at rette ubalancen op? Det giver fire eksperter deres bud på i den nye sæson af #DiversityAU podcast.

Prodekan for uddannelse på Faculty of Natural Sciences, Kristine Kilså, mener, at det er naturligt, at der er et lille fald i antallet af ansøgere til de naturvidenskabelige uddannelser på Aarhus Universitet efter et år med corona-restriktioner. Foto: Ida Marie Jensen - AU Foto

06.07.2021 |

Stabil interesse for naturvidenskabelige uddannelser på Aarhus Universitet

Som forventet er søgningen til landets videregående uddannelser faldet en smule i år, efter genåbningen af samfundet har givet de unge flere muligheder for fx at tage sabbatår. De foreløbige tal viser dog, at der fortsat er mange, der gerne vil læse på de naturvidenskabelige uddannelser på Aarhus Universitet.

Dekan Kristian Pedersen, Natural Sciences. (Still-billede fra video)

30.06.2021 |

Sommerhilsen fra Dekan Kristian Pedersen

Dekanen sender en videohilsen til medarbejdere og studerende og ønsker god sommer.

Rektor for Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, er skuffet over den manglende inddragelse af sektoren forud for udflytningsaftale. Foto: AU Foto

29.06.2021 |

Rektor om udflytningsaftale: Mere detailstyring og øget pres på kvalitet og faglighed

Brian Bech Nielsen er skuffet over den manglende inddragelse af sektoren forud for aftalen.

23.06.2021 |

6 råd til sikkerhed, når du arbejder på distancen

Når du arbejder på distancen, fx hjemmefra, er du ofte et lettere offer for IT-kriminelle. Få 6 råd til, hvordan du undgår, at AU-data havner i forkerte hænder.

Danmark går glip af talent og mister viden, når det i overvejende grad er kvinder, der fravælger en karriere som topforsker, skriver rektor Brian Bech Nielsen og Berit Eika i Berlingske.

21.06.2021 |

Replik: Ligestilling på universiteterne sker ikke af sig selv

Hvis kvinder systematisk fravælger karrieren i topforskning, taber Danmark forskningshøjde og mister viden. Rektor Brian Bech Nielsen og prorektor Berit Eika svarer professor Hans Bonde i Berlingske.

21.06.2021 |

AU følger op på studiemiljøundersøgelse

2-3 procent af AU's studerende har oplevet sexisme eller diskrimination inden for det seneste år. Der skal arbejdes både lokalt og centralt for at undgå det, siger prorektor Berit Eika.

De personlige indsatser, som guiden opfordrer til, skal ses som et vigtigt supplement til AU’s klimastrategi 2020-2025 og de initiativer, som udspringer heraf.

Grøn guide: Sådan gør vi AU mere klimavenlig

Klimaaftrykket skal ned – også på AU. Hvis du gerne vil hjælpe med at gøre AU grønnere, kan du finde inspiration i AU’s nye Grønne Guide.

Efter sommerferien hedder AU's læringsplatform ikke længere Blackboard, men Brightspace. Og nu kan undervisere begynde at bygge efterårets kurser op med god hjælp fra CED. Foto: Lars Kruse.

20.06.2021 |

Nu kan du gøre efterårets kurser klar i Brightspace

Efterårets kurser er nu tilgængelige i Brightspace, der efter sommerferien afløser Blackboard. Dermed kan du som underviser begynde at opbygge dine kurser, så de er klar til efterårssemestret. Allerede nu er der gode muligheder for at få hjælp til opgaven – og supporten har åben gennem hele sommerperioden.

Testcentre på AU

18.06.2021 |

AU’s teststeder har sidste åbningsdag 30. juni

AU’s 10 supplerende teststeder med superviseret selvpodning kan takke af for nu. Sidste åbningsdag er 30. juni.

Viser resultater 1 til 10 ud af 132

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste