English
Microsoft har varslet, at styresystemet Windows 10 udfases. Det betyder, at ca. 8.000 medarbejdercomputere på AU skal opgraderes til Windows 11.…
Kom og hør, hvordan Open Science kan styrke din forskning, og bliv klogere på, hvordan du håndterer principperne for Open Science i din…
Fra 1. juli vil Center for Bioinformatic (BiRC) være en del af Institut for Molekylærbiologi og Genetik (MBG). Det sker for at styrke både forskning…
Forskning, samarbejde med erhvervslivet og bedre rammer for innovation bliver tre kerneopgaver for den kommende prodekan for forskning, erhverv og…
Uanset om du ønsker at blive klogere på læringsteknologier, sparre med kollegaer eller på anden vis vil udvikle din undervisningspraksis, så har CED…
David Lundbek Egholm har valgt at opsige sin stilling som prodekan for forskning på Faculty of Natural Sciences. Han vender tilbage til Institut for…
Mads Ankjær er Matematisk Kantines nye bestyrer. Han overtog posten fra Jørgen Bæk i foråret 2023 og glæder sig nu til at bruge sin store erfaring fra…
Efter godt 34 år som bestyrer af Matematisk Kantine lægger Jens Jørgen Bæk nu grydeskeerne og regnskabsbøgerne fra sig for at nyde sit otium. Han blev…
Det bliver Aske Dahl Sløk, der overtager posten som leder af fakultetssekretariatet på Natural Sciences, efter Marianne Fejerskov Løyche tidligere på…
Efter længere tids sygdom er professor og direktør for AIAS Søren Rud Keiding gået bort. Han efterlader sig sin kone, to voksne børn og et barnebarn.…
Gymnasielærere fra de naturvidenskabelige fag i gymnasieskolen var fredag d. 27/1 2023 samlet på Naturvidenskabeligt Fakultet til en fælles…
NAT's Uddannelsesforum har netop afholdt uddannelsesdag for fakultetets undervisere og medarbejdere, der arbejder med undervisning.
Dekanen sender en videohilsen til alle medarbejdere med ønsket om god jul og godt nytår.
Store græssere som køer og heste er vigtige redskaber i kampen mod biodiversitetskrisen, men de kan ikke udsættes alle steder. Det gav fire…
Det nye år nærmer sig med hastige skridt, og måske har du lyst til at blive klogere på eller udvikle din undervisningspraksis det kommende semester?…
Universitets high-performance computing facility, GenomeDK, giver forskere mulighed for at analysere og opbevare store mængder følsomme data inden for…
En ny guide giver konkrete råd til, hvordan du kan reducere CO2-udledningen og energiforbruget i laboratorierne. Der er inspiration at hente både…
Natural Sciences sætter fokus på karriereudvikling og rekruttering med reviderede ABC-kriterier, nye stillingsbeskrivelser og retningslinjer til…
For første gang nogensinde afholdt ph.d.-skolen seminar for ph.d.-studerende og vejledere d. 6.-7. oktober. Temaet var trivsel under…
Ovenpå de seneste udmeldinger om universitetets økonomi iværksættes nu flere energisparetiltag på Natural Sciences. På Institut for Fysik og Astronomi…
Den danske del af mentor-programmet SPARK, har netop åbnet for nye ansøgninger til deres tilbud om støtte i den tidlige fase af nye idéer til…
Elevatorerne i bygningerne 1520, 1521, 1522 og 1525 kan ikke benyttes tirsdag d. 6/9
fra klokken 07:15 og frem til elforsyningen igen er stabil…
Grundet planlagt vedligehold vil der tirsdag d 6/9 være en midlertidig strømafbrydelse, som vil påvirke bygninger på Institut for Fysik og Astronomi…
Fredag den 9. september 2022 vil skallen for en række bygninger blive aflåst. Det kræver medarbejderkort at komme ind. Se hvilke bygninger det drejer…
Det Kgl. Bibliotek arbejder på at få danske Open Access-tidsskrifter optaget i Directory of Open Access Journals og dermed styrke tidsskrifternes…
Fredag d. 9. september holder de studerende Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag i Universitetsparken. Det betyder ændrede tilkørsels- og…
Bruger du iPhone, iPad eller andre Apple-produkter i arbejdssammenhæng, skal du hurtigst muligt opdatere til den nyeste softwareversion.
Har du et dristigt og nytænkende forskningsprojekt i støbeskeen? Eller måske en banebrydende publikation på vej? Så kan du søge støtte til at…
Vores holdaktiviteter i salen starter op igen i uge 33 (fra mandag d. 13. august)
Klik her for at se de spændende tilbud og læs mere om AU Motion.
På Institut for Fysik og Astronomi glæder man sig til at tage imod de internationale studerende og undervise dem i kvanteteknologier.
Optaget på Faculty of Natural Sciences bacheloruddannelser er tilbage på samme niveau som før corona-situationen. Samtidig kan fakultetet glæde sig…
Ansøgningerne til landets videregående uddannelser via kvote 1 er talt op, og på trods af en generel tendens mod færre ansøgninger til Faculty of…
I august 2022 påbegynder Brian Bech Nielsen en ny 5-årig rektorperiode på Aarhus Universitet, og i den anledning er der planlagt besøg på…
En mindre ombygning af nuværende bygninger på ”IT-hjørnet” og i ”IT-Parken” på Katrinebjerg samt et nybyggeri på 8.850 kvm ved siden af. Det er…
Dekanen sender en videohilsen til alle på Nat og ønsker god sommer.
Centre for Educational Development inviterer alle medarbejdere på Aarhus Universitet til en inspirerende eftermiddag fredag den 30. september 2022 fra…
Til efteråret får forskere adgang til ERDA/SIF – en ny digital løsning, som gør det nemmere at opbevare og dele forskningsdata på en sikker, effektiv…
Musik, god mad og aktiviteter. Der er masser af hygge på programmet, når Natural Sciences' årlige sommerkomsammen løber af stablen fredag den 26.…
Til oktober får alle med interesse for hjerneforskning en unik mulighed for at møde endnu en nobelpristager. Professor, dr. Edvard Moser besøger…
30. maj afholdt udvalget en workshop med Professor Caroline Dessent fra University of York. Det blev til 3 timer med debat, spørgsmål og inspiration.…
Kriterierne for varig ansættelse af videnskabeligt personale på Nat, også kaldet ”ABC-kriterierne”, er blevet revideret. Det sker på baggrund af…
Trolle Linderoth er udnævnt som ny studieleder pr. 1 juni 2022
I efteråret skal studerende fra hele Europa mødes online til et uddannelsesforløb om bæredygtigt entreprenørskab. Det sker med udspring i den…
NAT’s Diversitets- og ligestillingsudvalg inviterer alle Nat-medarbejdere til workshop og oplæg ved professor Caroline Dessent, University of York.…
Tirsdag d. 26. april løb dette års Unge Forskere-finale af stablen. Konkurrencen er for børn og unge, der elsker naturvidenskab, sundhedsvidenskab og…
Aarhus Universitet stiller igen op til DHL-stafetten, og nu er tilmeldingen åben for alle medarbejdere. Du kan stadig nå at tilmelde dig.
The Novo Nordisk Foundation CO2 Research Center (CORC) inviterer medarbejdere og studerende på AU til en introduktion af centret og dets vigtige…
Interessen for, hvordan unge studerende kommer bedst muligt i gang med deres naturvidenskabelige uddannelse, er stor. Årets Uddannelsesdag var en…
Hvad er AU’s visioner for brugen af digitale elementer i undervisningen? Og hvad skal der til for at indfri dem? Det var nogle af de centrale…
Små og mellemstore virksomheder, organisationer og fonde, der samarbejder med Aarhus Universitet, får i 2025 mulighed for at komme tættere på AU’s…
Faculty of Natural Sciences modtog i år 1.199 kvote-2 ansøgninger. Af dem var 360 ansøgninger 1. prioritet.
På medarbejdere.au.dk/ukraine får du et overblik over, hvordan Aarhus Universitet påvirkes af krigen i Ukraine.
Centre for SusTainable AgRifood sysTems indvies den 21. marts. Arrangementet finder sted på Sandbjerg Gods, men kan følges via livestreaming, når de…
For dekanen og de to prodekaner står den på Tour de Institut i marts og april. De vil nemlig ud og se folk på institutterne i øjnene, præsentere sig…
5.825 ansøgere har valgt en uddannelse på Aarhus Universitet som deres førsteprioritet. Det er som forventet lidt færre end sidste år, hvor…
Onsdag den 4. maj 2022, kl. 13.30-15.30 arrangerer CED, i samarbejde med Thomas Harboe og Christian Tangkjær, et inspirationsmøde om…
Er du postdoc eller adjunkt, så er Junior Researcher Association måske noget for dig. Foreningen har til formål at forbedre arbejdsvilkårene for unge…
Nu sker det: Nats udskudte Uddannelsesdag løber af stablen fredag den 18. marts, og alle undervisere er inviterede. Tilmeldingsfristen er onsdag den…
En videnskabelig artikel fra 2016 i tidsskriftet Nature har været omdrejningspunkt for faglig kritik og uenighed. To sager har været forelagt…
AU’s studerende er overordnet godt tilfredse med deres studiemiljø trods endnu et år præget af corona. Det viser resultaterne af Danmarks…
21 ph.d.-studerende kæmper om at blive AU’s repræsentant i den europæiske finale i Three Minute Thesis Competition, der kårer Europas bedste…
Aarhus Universitet stiller igen op til DHL-stafetten, og nu er tilmeldingen åben for alle medarbejdere. Find løbeskoene frem og sæt kryds i kalenderen…
Bruger du iPhone eller andre Apple-produkter i arbejdssammenhæng, skal du straks opdatere til den nyeste softwareversion for at undgå sikkerhedsbrist.…
Aarhus Universitets nye kvalitetspolitik på uddannelsesområdet er mere enkel og mindre detailorienteret end sin forgænger. Og den sætter i højere grad…
Bruger du dit AU-kreditkort til onlinekøb? Så skal du downloade Eurocard-app’en. Eurocard har for nyligt udsendt en mail om dette til de kortholdere,…
Torsdag den 28. april danner Stakladen ramme om Forskningens Døgn på Aarhus Universitet. Temaet er TID, og er du forsker, kan du præsentere din…
Aarhus Universitets Forskningsfond åbner nu for ansøgninger til publikationsstøtte og mobilitetsstipendier. Ansøgningsfrister er i februar og marts.
I perioden 2.-24. februar kan medarbejdere på Aarhus Universitet udfylde skema med oplysninger til brug for lønforhandling 2022.
”Vores fascinerende hjerne”. Sådan lyder overskriften for dette års MatchPoints-konference, som foregår d. 5. - 7. maj – og som både indeholder en…
Aarhus Universitets Forskningsfond åbner for ansøgninger til AUFF Recruiting Grants, International mobilitet og Publikationsstøtte.
Som forsker har du nu mulighed for at tilmelde et foredrag til "Bestil en Forsker" – et initiativ under Forskningens Døgn, som giver alle i Danmark…
I uge 9 er det igen tid til at gennemføre en arbejdspladsvurdering på AU – den såkaldte APV. Nu kan du orientere dig om processen.
Brugere af Skype for Business skal fremover anvende Teams til onlinemøder. Flyt kontakter inden 25. januar.
Omkring 350 medarbejdere og 500 studerende på Institut for Molekylærbiologi og Genetik (MBG) skifter fra 5.-28. januar deres nuværende lokationer ud…
Den nuværende corona-situation betyder, at størstedelen af semestrets mundtlige eksamener på Aarhus Universitet afvikles online. CED har samlet gode…
Det er snart jul og vi trænger nok alle til en velfortjent pause fra hverdagens strabadser. Kristian Pedersen tager i årets julevideo temperaturen på…
En ny, international evaluering giver Aarhus Universitets fem ph.d.-skoler gode karakterer. Der kommer nemlig fremragende ph.d.-studerende og…
Aarhus Universitets Forskningsfond støtter igen i 2022 forskningsprojekter, ansatte og studerende. Få et overblik over dine muligheder for at søge…
Efter nytår flytter AU Motion til Paludan-Müllers Vej. Her vil foreningen fortsætte med at drive motionscenter og holdaktiviteter for AU’s…
Nat inviterer alle undervisere til uddannelsesdag den 18. januar. Dagen er arrangeret i samarbejde med Uddannelsesforum og Center for Educational…
AU’s udkast til institutionsplan for udflytning og reduktion af uddannelser bliver nu sendt til kommentering internt på universitetet. På Nat er det…
AU’s IT-systemer og IT-services vil på skift være påvirket af afbrydelser i weekenden den 13. og 14. november 2021.
Med oplægsholdere fra Arkæologi, Bioscience, Health, Mijøvidenskab, Agroøkologi, Geoscience.
Novo Nordisk Fonden besøger Faculty of Natural Sciences og inviterer dig til et informationsmøde om NNF’s finansieringsmuligheder 2022 inden for…
I uge 38 er der lidt flere grunde end sædvanligt til at tage cyklen på arbejde, når Aarhus Universitet gør en særlig indsats for, at det skal være…
En ny digital løsning er nu på vej til AU-forskere – den skal gøre det nemmere at holde styr på forskningsdata gennem hele forskningsprocessen.
For fortsat at gøre det muligt for studerende og medarbejdere at blive testet på campus i Aarhus, er aftalen om at tilbyde kviktest på Trøjborgvej…
Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag betyder ændrede parkeringsforhold omkring Universitetsparken i perioden 6.-12. september. Se her, hvilke…
Mangler du et stik? Så har du mulighed for at blive vaccineret mod COVID-19 på campus i Aarhus i semesterstartsugerne. Der er ingen tidsbestilling.
Medarbejdere og studerende kan komme gratis ind til forestillinger i Planetariet på Steno Museet året ud.
I alt 30 lokaler er nu operationelle på fakultetet og klar til, at både undervisere og studerende kan få glæde af og prøve kræfter med hybrid…
Arbejdsgruppen skal levere konkrete anbefalinger til bl.a. karriereafklaring og karriereudviklingsprogrammer.
I efteråret mødes alle medarbejdere og ledere til den årlige medarbejderudviklingssamtale (MUS) på AU. MUS er din mulighed for sammen med din leder at…
Ny teknisk løsning rulles ud på AU for at beskytte din indbakke mod falske mails. Indtil løsningen er fuldt implementeret, skal du holde ekstra øje…
Grundet corona-restriktioner har mange af kantinerne på Aarhus Universitet været lukket det meste af foråret og sommeren. Nu koges, steges og brases…
Universitetsledelsen var 12. august værter for lederkredsen ved den første workshop om ligestilling, som i efteråret gentages på fakulteterne.
Fra onsdag d. 18. august kan studerende og medarbejdere blive testet i den lille eksamenshal i bygning 1916-125 på Trøjborgvej. Testcentret er uden…
AU’s IT-systemer og IT-services vil på skift være påvirket af afbrydelser i weekenden den 11. og 12. september 2021.
Når efterårssemesteret lige om lidt skydes i gang, er det samtidig startskuddet for AU’s nye læringsplatform Brightspace, som nu fuldt og helt afløser…
Sidste år satte corona en stopper for Aarhus Universitets traditionsrige årsfest, men i år skal fødselsdagen fejres med bravur. Oplev blandt andre…
Side 1 af 3