English
Alle ph.d.-studerende på AU kan nu ansøge om en plads i forårets forskningsformidlings-konkurrence Three Minute Thesis (3MT). Deltagerne modtager…
Lektor Christoffer Karoff og lektor Ulf Andersson Vang Ørom skal pr. 1. januar 2025 arbejde for at fremme innovationskulturen på fakultetet.
Fulbright-Kennedy Center Fellowship er nu åben for ansøgninger i Danmark. Legaterne gives til forskere, der skal til USA, og det er på 200.000 kroner.
Som medarbejder på Nat skal du føle dig tryg. Et produktivt og intenst arbejdsmiljø skal også være et rart sted at være. Nyt kodeks for god adfærd…
Til november er der valg på AU. I år er det studerende og ph.d.-studerende, der kan stemme og stille op til forskellige råd og nævn.
Hensynet til samfundets behov for naturvidenskabelig viden og de studerendes studiemiljø vægter højt for fremtidens naturvidenskabelige fakultet.…
Ny aftale mellem Danske Universiteter og seks store private fonde får indflydelse for dig, der ansøger om forskningsmidler.
We are pleased to announce the launch of a new round of the AIAS-AUFF Fellowship call, offering 10 individual, bottom-up fellowships within all…
Her kan du læse mere om den store maskine, der kun findes få af i Danmark.
Har du lyst til at internationalisere din undervisning og udvikle online kursusaktiviteter sammen med kolleger fra Humboldt-Universität? Så kan du nu…
Arbejder du på campus i weekenden 14. og 15. september 2024, kan du opleve afbrydelser, da en række af AU’s IT-systemer og IT-services på skift tages…
Som ansat på AU har du adgang til et omfattende billedarkiv, der netop er blevet opdateret med ca. 3.500 nye billeder fra begivenheder og lokationer…
Brugen af generativ AI er nu som hovedregel tilladt ved alle eksamener på Aarhus Universitet. Der kan dog være undtagelser på det enkelte kursus.
Fredag d. 13. september holder de studerende Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag i Universitetsparken. Det betyder ændrede parkeringsforhold både…
På informationsmødet for medarbejdere på Nat fortalte prodekan for uddannelse, Kristine Kilså og dekan Birgit Schiøtt om kandidatreformen, der…
Efter detaljerede drøftelser har universitetsledelsen besluttet, hvordan sektordimensioneringen skal udmøntes på Aarhus Universitet.…
Medarbejdere og ledere får nu en rettesnor for brug af generativ kunstig intelligens (GAI) på AU. Hvis du følger de 7 anvisninger, er du godt rustet…
Snart træder en ny lov om arbejdstidsregistrering i kraft i Danmark. Med loven skal mange medarbejdere på AU fremover registrere deres arbejdstid.…
Dekan Birgit Schiøtt ønsker alle medarbejdere på Nat god sommer.
På Faculty of Natural Sciences skal vi gøre vejen lidt nemmere for de op mod 10 procent af vores studerende, som har en funktionsnedsættelse.
I løbet af de sidste ti år er antallet af studerende med funktionsnedsættelser steget markant. Særligt opmærksomhedsforstyrrelser og diagnoser inden…
Det kan være udfordrende at kombinere forelæsning, feltture og funktionsnedsættelser. Ellen og Anne håber, at deres erfaringer med netop det, kan være…
Aarhus Universitet har et mål om at nedbringe klimaaftrykket fra flyrejser med 30%. Fakultetsledelsen på Nat har vedtaget principper, som medarbejdere…
Universitetsalliancen Circle U. tilbyder igen i år seed funding til både medarbejder- og studenterdrevne bottom-up projekter. En samlet pulje på…
Dekan Birgit Schiøtts tale ved tiltrædelsen d. 4. juni 2024 med billeder
Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvordan din sprogbrug påvirker andre? Alle AU-ansatte har nu adgang til det digitale værktøj Develop Diverse,…
The network Parents@NAT-AU is for pregnant/parent-to-be researchers and researchers with young children (nursery/kindergarten) who will return, are…
Jesper Lykkegaard Karlsen starter i rollen som datamanagementkoordinator d. 1 april.
Walk the talk: Når prodekan for forskning Poul Nissen skal rejse, foregår det helst i tog. Det tager lidt længere tid, men er bedre for klimaet og…
Valget til arbejdsmiljøorganisationen på AU er netop afsluttet. Både nye og erfarne medarbejdere og ledere har forpligtet sig til at bidrage til det…
Ingen skal tvinges fra frikadellefadet, for i Matematisk Kantine skal gæsterne selv vælge linserne til. Der er allerede en række grønne tiltag i…
Dekanatet og fakultetssekretariatet er flyttet ind i bygning 1535, og du er velkommen til at kigge forbi.
De seneste 2 år er det ph.d.-studerende fra AU, der har vundet finalen i den europæiske forskningsformidlingskonkurrence 3MT. Nu skal AU finde den…
I perioden 1.-25. februar kan medarbejdere på Aarhus Universitet udfylde et lønforhandlingsskema med oplysninger til brug for lønforhandling 2024.
Karl Pedersen er sovet stille ind fredag d. 5. januar 2024.
Ændringen sker for at styrke den naturvidenskabelige formidling og opnå synergi i forhold til forskellige nye tiltag.
Kickstart det nye år med fornyet energi. Hvad enten du ønsker vægttab, en stærkere krop eller blot mere velvære, finder du redskaberne hos AU Motion.
To erfarne AU-profiler styrker Natural Sciences inden for karriere, forskning og samarbejde med erhvervslivet som nyudnævnte prodekaner.
I uge 43 modtager alle studerende Danmarks Studieundersøgelse i Digital Post. En høj svarprocent er vigtig for AU’s arbejde med studiemiljøet og med…
En af de første opgaver for AU’s kommende Studiemiljøråd bliver at nærstudere resultaterne af den store Studieundersøgelse, som alle studerende kan…
Rektor Brian Bech Nielsen og dekan på Natural Sciences Kristian Pedersen har aftalt, at Kristian Pedersen stopper som dekan.
Siden 1974 har Jørgen B. Jespersen haft sin gang på Aarhus Universitet og sektorforskningsinstitutioner. Først som studerende og siden som blandt…
Microsoft har varslet, at styresystemet Windows 10 udfases. Det betyder, at ca. 8.000 medarbejdercomputere på AU skal opgraderes til Windows 11.…
Kom og hør, hvordan Open Science kan styrke din forskning, og bliv klogere på, hvordan du håndterer principperne for Open Science i din…
Fra 1. juli vil Center for Bioinformatic (BiRC) være en del af Institut for Molekylærbiologi og Genetik (MBG). Det sker for at styrke både forskning…
Forskning, samarbejde med erhvervslivet og bedre rammer for innovation bliver tre kerneopgaver for den kommende prodekan for forskning, erhverv og…
Uanset om du ønsker at blive klogere på læringsteknologier, sparre med kollegaer eller på anden vis vil udvikle din undervisningspraksis, så har CED…
David Lundbek Egholm har valgt at opsige sin stilling som prodekan for forskning på Faculty of Natural Sciences. Han vender tilbage til Institut for…
Mads Ankjær er Matematisk Kantines nye bestyrer. Han overtog posten fra Jørgen Bæk i foråret 2023 og glæder sig nu til at bruge sin store erfaring fra…
Efter godt 34 år som bestyrer af Matematisk Kantine lægger Jens Jørgen Bæk nu grydeskeerne og regnskabsbøgerne fra sig for at nyde sit otium. Han blev…
Det bliver Aske Dahl Sløk, der overtager posten som leder af fakultetssekretariatet på Natural Sciences, efter Marianne Fejerskov Løyche tidligere på…
Efter længere tids sygdom er professor og direktør for AIAS Søren Rud Keiding gået bort. Han efterlader sig sin kone, to voksne børn og et barnebarn.…
Gymnasielærere fra de naturvidenskabelige fag i gymnasieskolen var fredag d. 27/1 2023 samlet på Naturvidenskabeligt Fakultet til en fælles…
NAT's Uddannelsesforum har netop afholdt uddannelsesdag for fakultetets undervisere og medarbejdere, der arbejder med undervisning.
Dekanen sender en videohilsen til alle medarbejdere med ønsket om god jul og godt nytår.
Store græssere som køer og heste er vigtige redskaber i kampen mod biodiversitetskrisen, men de kan ikke udsættes alle steder. Det gav fire…
Det nye år nærmer sig med hastige skridt, og måske har du lyst til at blive klogere på eller udvikle din undervisningspraksis det kommende semester?…
Universitets high-performance computing facility, GenomeDK, giver forskere mulighed for at analysere og opbevare store mængder følsomme data inden for…
En ny guide giver konkrete råd til, hvordan du kan reducere CO2-udledningen og energiforbruget i laboratorierne. Der er inspiration at hente både…
Natural Sciences sætter fokus på karriereudvikling og rekruttering med reviderede ABC-kriterier, nye stillingsbeskrivelser og retningslinjer til…
For første gang nogensinde afholdt ph.d.-skolen seminar for ph.d.-studerende og vejledere d. 6.-7. oktober. Temaet var trivsel under…
Ovenpå de seneste udmeldinger om universitetets økonomi iværksættes nu flere energisparetiltag på Natural Sciences. På Institut for Fysik og Astronomi…
Den danske del af mentor-programmet SPARK, har netop åbnet for nye ansøgninger til deres tilbud om støtte i den tidlige fase af nye idéer til…
Elevatorerne i bygningerne 1520, 1521, 1522 og 1525 kan ikke benyttes tirsdag d. 6/9
fra klokken 07:15 og frem til elforsyningen igen er stabil…
Grundet planlagt vedligehold vil der tirsdag d 6/9 være en midlertidig strømafbrydelse, som vil påvirke bygninger på Institut for Fysik og Astronomi…
Fredag den 9. september 2022 vil skallen for en række bygninger blive aflåst. Det kræver medarbejderkort at komme ind. Se hvilke bygninger det drejer…
Det Kgl. Bibliotek arbejder på at få danske Open Access-tidsskrifter optaget i Directory of Open Access Journals og dermed styrke tidsskrifternes…
Fredag d. 9. september holder de studerende Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag i Universitetsparken. Det betyder ændrede tilkørsels- og…
Bruger du iPhone, iPad eller andre Apple-produkter i arbejdssammenhæng, skal du hurtigst muligt opdatere til den nyeste softwareversion.
Har du et dristigt og nytænkende forskningsprojekt i støbeskeen? Eller måske en banebrydende publikation på vej? Så kan du søge støtte til at…
Vores holdaktiviteter i salen starter op igen i uge 33 (fra mandag d. 13. august)
Klik her for at se de spændende tilbud og læs mere om AU Motion.
På Institut for Fysik og Astronomi glæder man sig til at tage imod de internationale studerende og undervise dem i kvanteteknologier.
Optaget på Faculty of Natural Sciences bacheloruddannelser er tilbage på samme niveau som før corona-situationen. Samtidig kan fakultetet glæde sig…
Ansøgningerne til landets videregående uddannelser via kvote 1 er talt op, og på trods af en generel tendens mod færre ansøgninger til Faculty of…
En mindre ombygning af nuværende bygninger på ”IT-hjørnet” og i ”IT-Parken” på Katrinebjerg samt et nybyggeri på 8.850 kvm ved siden af. Det er…
Dekanen sender en videohilsen til alle på Nat og ønsker god sommer.
Centre for Educational Development inviterer alle medarbejdere på Aarhus Universitet til en inspirerende eftermiddag fredag den 30. september 2022 fra…
Til efteråret får forskere adgang til ERDA/SIF – en ny digital løsning, som gør det nemmere at opbevare og dele forskningsdata på en sikker, effektiv…
Musik, god mad og aktiviteter. Der er masser af hygge på programmet, når Natural Sciences' årlige sommerkomsammen løber af stablen fredag den 26.…
Til oktober får alle med interesse for hjerneforskning en unik mulighed for at møde endnu en nobelpristager. Professor, dr. Edvard Moser besøger…
30. maj afholdt udvalget en workshop med Professor Caroline Dessent fra University of York. Det blev til 3 timer med debat, spørgsmål og inspiration.…
Kriterierne for varig ansættelse af videnskabeligt personale på Nat, også kaldet ”ABC-kriterierne”, er blevet revideret. Det sker på baggrund af…
Trolle Linderoth er udnævnt som ny studieleder pr. 1 juni 2022
I efteråret skal studerende fra hele Europa mødes online til et uddannelsesforløb om bæredygtigt entreprenørskab. Det sker med udspring i den…
Tirsdag d. 26. april løb dette års Unge Forskere-finale af stablen. Konkurrencen er for børn og unge, der elsker naturvidenskab, sundhedsvidenskab og…
Aarhus Universitet stiller igen op til DHL-stafetten, og nu er tilmeldingen åben for alle medarbejdere. Du kan stadig nå at tilmelde dig.
The Novo Nordisk Foundation CO2 Research Center (CORC) inviterer medarbejdere og studerende på AU til en introduktion af centret og dets vigtige…
Interessen for, hvordan unge studerende kommer bedst muligt i gang med deres naturvidenskabelige uddannelse, er stor. Årets Uddannelsesdag var en…
Hvad er AU’s visioner for brugen af digitale elementer i undervisningen? Og hvad skal der til for at indfri dem? Det var nogle af de centrale…
Små og mellemstore virksomheder, organisationer og fonde, der samarbejder med Aarhus Universitet, får i 2025 mulighed for at komme tættere på AU’s…
Faculty of Natural Sciences modtog i år 1.199 kvote-2 ansøgninger. Af dem var 360 ansøgninger 1. prioritet.
På medarbejdere.au.dk/ukraine får du et overblik over, hvordan Aarhus Universitet påvirkes af krigen i Ukraine.
Centre for SusTainable AgRifood sysTems indvies den 21. marts. Arrangementet finder sted på Sandbjerg Gods, men kan følges via livestreaming, når de…
For dekanen og de to prodekaner står den på Tour de Institut i marts og april. De vil nemlig ud og se folk på institutterne i øjnene, præsentere sig…
5.825 ansøgere har valgt en uddannelse på Aarhus Universitet som deres førsteprioritet. Det er som forventet lidt færre end sidste år, hvor…
Onsdag den 4. maj 2022, kl. 13.30-15.30 arrangerer CED, i samarbejde med Thomas Harboe og Christian Tangkjær, et inspirationsmøde om…
Er du postdoc eller adjunkt, så er Junior Researcher Association måske noget for dig. Foreningen har til formål at forbedre arbejdsvilkårene for unge…
Nu sker det: Nats udskudte Uddannelsesdag løber af stablen fredag den 18. marts 2022, og alle undervisere er inviterede.
En videnskabelig artikel fra 2016 i tidsskriftet Nature har været omdrejningspunkt for faglig kritik og uenighed. To sager har været forelagt…
AU’s studerende er overordnet godt tilfredse med deres studiemiljø trods endnu et år præget af corona. Det viser resultaterne af Danmarks…
Side 1 af 3