To Senior Distinguished Innovators udpeget på Natural Sciences

Lektor Christoffer Karoff og lektor Ulf Andersson Vang Ørom skal pr. 1. januar 2025 arbejde for at fremme innovationskulturen på fakultetet.

Christoffer Karoff (tv.) og Ulf Andersson Vang Ørom (th.) bliver DSI på Natural Sciences. Foto: AU foto.

Tidligere i år besluttede Aarhus Universitets bestyrelse, som et led i universitetets erhvervssatsning, at oprette en række nye stillinger på universitetet som Distinguished Senior Innovators (DSI).

Hvert fakultet har nu udpeget minimum en DSI, som i de kommende år skal dedikere deres tid til en kombination af forskning og innovation og hjælpe med at udbrede innovationskultur på tværs af universitetet.

På Faculty of Natural Sciences er det lektor Christoffer Karoff, Institut for Geoscience og Institut for Fysik og Astronomi, og lektor Ulf Andersson Vang Ørom, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, som fra 1. januar 2025 skal bære DSI-titlen.

”Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet de to DSI’er på Nat. De kommer med de helt rigtige kompetencer, og fra henholdsvis det våde og tørre område, så de favner bredt. De er et led i den store opgave, det er, at få fakultetets forskning og viden til at berige samfundet omkring os endnu mere,” siger Ole Bækgaard Nielsen, prodekan for karriereudvikling og innovation.


Ser frem til både nye - og gamle - opgaver

Både Christoffer Karoff og Ulf Andersson Vang Ørom ser frem til de nye DSI-opgaver. De har begge erfaring med arbejdet med innovationsprojekter sideløbende med deres forskning.

”De sidste 3-4 år har jeg arbejdet med projekter, der har et kommercielt sigte. Stillingen her er for mig ikke et forsøg på at droppe grundforskningen, men et forsøg på at lave noget, jeg synes er spændende og se om andre med interesse i innovation kan få noget ud af det. Det er ikke fordi vi allesammen skal lave anvendt forskning,” siger Ulf Andersson Vang Ørom.  

DSI’erne fastholder deres akademiske titler og instituttilknytning. Institutterne stiller faciliteter til rådighed, så de kan fortsætte deres forskningsaktiviteter. Arbejdstiden fordeles ligeligt mellem forskning og innovationsaktiviteterne.


Håber at samle flere på tværs

Christoffer Karoff håber, at den nye titel kan medføre bedre rammer for arbejde med innovation.

”Det er jo en af udfordringerne ved at arbejde med innovation. Det falder på tværs af alle vores kasser, og derfor har det været ret besværligt at arbejde med på et sted som universitetet. Det håber jeg, at den nye titel kan afhjælpe. Til at starte med, så får vi et hus, hvor vi kan putte de her tværfaglige ting ind i. Det tror jeg bliver rigtig godt,” siger han.

DSI’erne får fast gang i The Kitchens lokaler, hvor de bl.a. vil få adgang til ekstern ekspertise og sparring inden for innovation og iværksætteri samt forretningsudvikling. Natral Sciences' forskningsudvalg bidrager også med sparring og rådgivning. 

Også Ulf Andersson Vang Ørom håber på at kunne samle flere om innovationen.

”Jeg håber på at kunne være med til at skabe en kultur, hvor man taler mere sammen på tværs af discipliner, hvor man har innovationen som fælles sprog, så at sige. Jeg kan ikke det som The Kitchen og TTO kan, men jeg vil gerne hjælpe med at sende folk med gode ideer videre, hvis man synes, at innovationslandskabet er uoverskueligt,” siger han.

Læs mere om DSI her

  • Aarhus Universitets bestyrelse støtter oprettelsen af de nye stillinger med universitetets strategiske midler.
  • DSI-satsningen løber over 5 år.
  • I forbindelse med satsningen vil der senere også blive udpeget Distinguished Junior Innovators.